Note Headline.


Vybíráme správnou velikost podprsenky
_______
Kde podprsenky nakoupit?

Komentované články

 

Určení správné velikosti podprsenky / změna velikosti podprsenky

Pro rychlé určení své velikosti podprsenky, zadejte míry do tohoto kalkulátoru na polských stránkách - nejprve zadejte míry pod prsy (změřené v úplném výdechu!), poté míry přes prsa (měřené volně). První číslo u řádku Rozmiar brytyjski je Vaše velikost v britském číslování - britští výrobci používají zdvojené číslování, v závorce je převeden obvod do klasického evropského číslování (pozor není převeden košíček). V dalších dvou řádcích naleznete své alternativní velikosti, tzn. velikosti v případě o číslo většího a menšího obvodu. Zde ubírají vždy 2 čísla košíčků, často ale postačí změnit velikost o jedno číslo, viz tyto tabulky. V posledním řádku je Vaše velikost v polském číslování.

90DD_vs_65_DD-1

Možná vás překvapí, že byste měly nosit tak velké košíčky... Ale pravděpodobně tomuto košíčku odpovídá i menší obvod! A o to právě jde, není B jako B a není E jako E. Písmenko u košíčku není absolutním vyjádřením velikosti, ale relativním. Béčko je na různém obvodu různě velké, což spousta dam neví a vybírají si proto špatné velikosti.

 

60F- 65E - 70D - 75C - 80B - tato řada podprsenek má zhruba stejně velký košíček, liší se akorát obvodem!

Košíčky u 75C a 65E jsou zhruba stejné!Na různých obvodech není C stejně veliké! Jak se zmenšuje obvod, tak se relativně zmenšuje i obsah košíčků se stejným písmenkem. Tedy 80C má větší košíček než např. 65C. Naopak např. 65E má relativně stejně velký košíček jako 75C. Zjednodušeně řečeno - pokud vezmeme podprsenku s o jedno číslo menším obvodem, musíme přidat jednu velikost košíčku, aby košíček zůstal stejný.
Pokud vám sedí u podprsenky kostice a košíčky, ale potřebujete menší obvod,  je třeba vzít větší písmenko u košíčku - viz obrázky dole - vyhledáte si svou aktuální velikost (např. 34F), u které vám sedí košíčky a postupujte v řadě - v případě potřeby menšího obvodu doleva (na 32FF), v případě potřeby většího obvodu doprava (na 36E).

Pokud vám naopak sedí obvod, ale košíčky se vám zdají malé (půlí prsa, kostice nedoléhají k hrudi) postupujte v tabulce po sloupci dolů (na 34FF), pokud jsou vám u tohoto obvodu košíčky velké (krabatí se, odstávají) postupujte po sloupci nahoru (na 34E).

Hezký článek i s obrázky, který popisuje, jak vybrat správnou podprsenku naleznete na těchto stránkách.

Obrázky ukazují, jak je velikost košíčků relativní vzhledem k obvodu - každému řádku totiž odpovídá zhruba stejná velikost košíčků.

 

 

 

 

 


( 0 Hodnocení )
 

Komentáře  

 
#2 Odkaz opravenBra.4fan.cz 2011-05-10 15:51
Citace Eva Stará:
Dobrý den,
ráda bych si vyzkoušela ten Váš kalkulátor velikosti podprsenek,ale bohužel to nefunguje, vždy se tam zobrazí error. Děkuji Eva.
Dobrý den, děkuji za upozornění, původní polský kalkulátor nefunguje již delší dobu, ve většině článků jsem ho již opravila, ale evidentně ne ve všech :-)

Nyní už by mělo být vše v pořádku. Tento kalkulátor nedává naprosto stejné výsledky jako původní, ale stále je to jeden z nejlepších kalkulátorů na internetu. Pro přibližné zjištění velikosti ideální.

Pokud byste se zajímala i o jiné výpočty (tabulky) velikostí, najdete vše na stránce: bra.4fan.cz/dulezite-tabulky
Citovat
 
 
#1 kalkulátor nefungujeEva Stará 2011-05-10 09:48
Dobrý den,
ráda bych si vyzkoušela ten Váš kalkulátor velikosti podprsenek,ale bohužel to nefunguje, vždy se tam zobrazí error. Děkuji Eva.
Citovat